Εκδηλώσεις

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού

Τεράστια επιτυχία είχε η ενημερωτική εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αίθουσα Forum του Ξενοδοχείου Park από το ιατρικό περιοδικό Θεσσαλών Υγεία και το τοπικό τμήμα AHEPA HJ-13 ARGONAUTS ΒΟΛΟΣ. Κατάμεστη ήταν η αίθουσα από το κοινό που ήθελε να ενημερωθεί για τον καρκίνο του Μαστού, ο οποίος είναι ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος στις γυναίκες μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Την ομιλία άνοιξε η Υπεύθυνη του περιοδικού Θεσσαλών Υγεία  κ. Αγγελοπούλου και ο Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ κ. Τσόπελας Δημήτρης ο οποίος μας μίλησε γενικότερα για την οργάνωση και τι προσφέρει στην κοινωνία.

Ο κ. Ρήγας Γεώργιος Ογκολόγος του Αχιλλιπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ως πρόεδρος και συντονιστής της εκδήλωσης ξεκίνησε με μια στατιστική παρουσίαση των περιστατικών εκδήλωσης καρκίνου και χημειοθεραπειών και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στους ομιλητές.

Ο Γενικός Χειρουργός Κωνσταντίνος Μαραβέγιας αρχικά έκανε μια ιστορική αναδρομή στον καρκίνο και αργότερα εστίασε στη χειρουργική του καρκίνου του μαστού.

Στη συνέχεια, η νέα μόνιμη Ογκολόγος του Νοσοκομείου Βόλου κ. Περδικούρη Ελένη- Ισιδώρα μας είπε κάποια εισαγωγικά δεδομένα για τον καρκίνο και μας τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Ο Καθηγητής Ακτινοθεραπείας κ. Κύργιας Γιώργος ανέλυσε τον τρόπο που γίνεται η ακτινοθεραπεία στον καρκίνο και τις διαφορές που έχουν οι νέες τεχνικές με τις παλιότερες.

Η ψυχολόγος κ. Γιαννίκου Εύη μας τόνισε τον σπουδαίο ρόλο της ψυχολογίας του ασθενούς στην εξέλιξη του καρκίνου καθώς επίσης και την αναγκαιότητα επίσκεψης του συντρόφου στον ψυχολόγο.

Στο τέλος, πολύ συγκινητική ήταν η βιωματική ομιλία της κ. Κασσάνδρου Δέσποινας, η οποία μας μίλησε για το πως ακριβώς ανακάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού, πως το αντιμετώπισε και τελικά πως το θεράπευσε.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης το κοινό συμμετείχε με ερωτήσεις.

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και τους γιατρούς που μας εμπιστεύτηκαν για την διοργάνωση.

 

Ευχαριστούμε πολύ την ΕΨΑ Α.Ε. για την ευγενική χορηγία της.

Κάντε subsribe στο κανάλι μας στο youtube και παρακολουθήστε τα βίντεο από την επιτυχημένη εκδήλωσή μας!