ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Γρήγορο περπάτημα 15 λεπτών: 6 οφέλη για την υγεία

Μόλις 15 λεπτά την ημέρα αρκούν για να βελτιώσετε την υγεία σας.

Με ποιο τρόπο; Μα με το περπάτημα!

Πράγματι το περπάτημα που διαρκεί μόλις 15 λεπτά, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και προλαμβάνει κινητικά προβλήματα, επισημαίνει έρευνα του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 300.000 εθελοντές.

6 οφέλη που προκύπτουν από το καθημερινό περπάτημα:

  • Το περπάτημα βελτιώνει τη διάθεση, ενισχύει τη δημιουργικότητα, «καθαρίζει το μυαλό» και συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής υγείας, κάνοντάς σας χαρούμενους και αισιόδοξους.
  • Ένα βασικό πλεονέκτημα αυτού του είδους άσκησης, είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του μεταβολισμού. Το γρήγορο περπάτημα, εφόσον γίνεται καθημερινά, βοηθά στην απώλεια κιλών και μειώνει τους πόντους γύρω από την περιοχή της κοιλιάς.
  • Σύμφωνα με την Mayo Clinic ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων, οξυγονώνει καλύτερα τα όργανα και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.
  • Το γρήγορο περπάτημα μετά το γραφείο, αποβάλει το άγχος, χαλαρώνει τους μυς, περιορίζει τις διαταραχές του ύπνου και σας βοηθά να κοιμηθείτε πιο εύκολα και πιο ήρεμα.
  • Συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των οστών, γεγονός που ωφελεί ιδιαίτερα τις γυναίκες, που όσο μεγαλώνουν έρχονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.
  • Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Journal of Neuroscience», το γρήγορο περπάτημα βελτιώνει την όραση και μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Πηγή: onmed.gr