Μαγνησία

Όταν μια Ψυχολόγος και μια Διαιτολόγος του Βόλου ενώνονται

Κύκλος συναντήσεων ενημέρωσης – υποστήριξης:

Διατροφή & Ψυχική υγεία
1η συνάντηση με θέμα:
«Συναισθήματα και Υπερβολική κατανάλωση φαγητού»

Όσα βιώνει ο καθένας μας σήμερα, τα αρνητικά συναισθήματα, η μοναξιά, οι δυσάρεστες σκέψεις και οι σχέσεις που πληγώνουν, επιδρούν σε κάθε κομμάτι της ημέρας, σε κάθε αντίδραση, σε κάθε επιλογή. Το φαγητό είναι μια από τις καθημερινές μας ανάγκες που επηρεάζεται περισσότερο από όσο νομίζουμε και πολλές φορές οδηγεί σε πιο σκοτεινά μονοπάτια, καθρεφτίζοντας τον ψυχικό μας κόσμο και όσα πονούν.


Και κάπου εκεί μπορεί να αναπτυχθεί η διατροφική διαταραχή. Μια διαταραγμένη σχέση με το φαγητό περιλαμβάνει συχνά την υπερφαγία, την άρνηση κατανάλωσης τροφής, αλλά και την υιοθέτηση συμπεριφορών όπως η υπερβολική γυμναστική, η χρήση καθαρκτικών ή ο συνδυασμός και των δύο με στόχο την αίσθηση εκκαθάρισης, καθώς και την όλο και συχνότερη πλέον εμμονή με την «υγιεινή» διατροφή (ορθορεξία).


✔️Στόχος λοιπόν των συναντήσεων μας είναι, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης, να ενημερωθούμε ολοκληρωμένα και σωστά για το πώς τα συναισθήματα επηρεάζουν τη διατροφική μας συμπεριφορά, την εικόνα του σώματος, τι είναι τελικά οι διατροφικές διαταραχές και ποια είναι η θεραπευτική αντιμετώπιση.


✔️Οι ομάδες που θα σχηματιστούν θα είναι μικρές, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να μοιραστούμε απορίες, αλλά και σκέψεις.
Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ.


✔️Για να δηλώσετε την επιθυμία σας να συμμετέχετε στην 1η συνάντηση μας, καλείτε στα παρακάτω τηλέφωνα ή μέσω μηνύματος. Η ημέρα και η ώρα συνάντησης θα καθοριστεί μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος: Νάντια Δεληγιάννη
Τηλέφωνο: 2421305200 / 6946683311


Ψυχολόγος: Εύη Γιαννίκου
Τηλέφωνο: 2421309124 / 6984663094