ΛΑΡΙΣΑ

Κοινωνική δράση από το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Λάρισας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και για την στήριξη της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών του συλλόγου ‟Όραμα Ελπίδας”, διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, δράση με θέμα ‟Η ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ ΣΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ – ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ”.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου της πόλης της Λάρισας την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 από τις 10.30 το πρωί έως τις 20.30 το βράδυ.

Στόχος της ενέργειας ήταν η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και η εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών κατά την διάρκεια της οποίας προσθέσαμε 100 νέους εθελοντές δότες.

Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012. Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», πρόεδρος του οποίου είναι η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

8ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΘΗΝΩΝ, 41500, ΛΑΡΙΣΑ, ΤΗΛ.: 2410 996 000, FAX: 2410 555 451

www.iasothessalias.gr, e_mail: thessalias@iaso.gr