Διατροφή

Οκτώ «έξυπνοι» τρόποι για να καταναλώνετε περισσότερο νερό

Αισθάνεστε κουρασμένοι; Έχετε συχνούς πονοκεφάλους και διακυμάνσεις στη διάθεσή σας; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα σημάδια της ήπιας αφυδάτωσης του οργανισμού.

Μην ξεχνάτε ότι όταν διψάτε έχετε ήδη αφυδατωθεί, για αυτό είναι σημαντικό να φροντίσετε να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας σας.

Προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω tips που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Ορίστε ειδοποιήσεις στο κινητό σας: Εάν συνεχίζετε να ξεχνάτε να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες υγρών, ορίστε ειδοποιήσεις στο κινητό σας τηλέφωνο για να θυμάστε να πίνετε νερό καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειώστε προθεσμίες στο μπουκάλι σας Εάν χρειάζεστε ένα σύστημα που είναι ακόμη πιο αυστηρό, χρησιμοποιήστε ένα μόνιμο δείκτη για να σημειώσετε τα επίπεδα νερού και συγκεκριμένες προθεσμίες πάνω στο μπουκάλι σας, ώστε να γνωρίζετε πόσο νερό θα έπρεπε να έχετε πιει σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή της ημέρας.

Κρατήστε το νερό σας δροσερό Παρόλο που οι προτιμήσεις θερμοκρασίας ποικίλλουν από άτομο σε άτομο, είναι γενικά πιθανό να πίνετε περισσότερο νερό εάν είναι δροσερό, σύμφωνα με τη Joanne Larsen, διαιτολόγο με έδρα το Ντένβερ.

Χρησιμοποιήστε καλαμάκι Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα ποτά στα μπαρ και στα εστιατόρια σερβίρονται σχεδόν πάντα με καλαμάκι. Έχετε την τάση να πίνετε περισσότερα υγρά σε μικρότερο χρονικό διάστημα εάν χρησιμοποιείτε ένα καλαμάκι. Εφαρμόστε το ίδιο τέχνασμα για να πίνετε περισσότερο νερό και να παραμένετε ενυδατωμένοι!

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (όπως το μαρούλι, τα ραπανάκια, το καρπούζι, οι ντομάτες, το σπανάκι, οι πιπεριές, τα κολοκυθάκια και άλλα ωμά φρούτα και λαχανικά) μπορούν να συμβάλουν στην καθημερινή πρόσληψη νερού. Φυσικά, δεν μπορείτε να βασιστείτε μόνο στα υγρά που περιέχουν τα τρόφιμα. Για να παραμείνετε ενυδατωμένοι πρέπει να καταναλώνετε αρκετό νερό.

Πιείτε νερό πριν διψάσετε Θυμηθείτε ότι η δίψα δεν αποτελεί καλό δείκτη της κατάστασης ενυδάτωσης σας. Τη στιγμή που αισθάνεστε διψασμένοι, το σώμα σας έχει ήδη χάσει αρκετό νερό για να μειώσει την απόδοσή σας κατά 30%. Αντιμετωπίστε την κόπωση κρατώντας δίπλα σας διαρκώς ένα μπουκάλι νερό.

Πίνετε νερό πριν τα γεύματά σας Αυτός δεν είναι μόνο ένας έξυπνος τρόπος για να πίνετε περισσότερο νερό, αλλά και για να χάσετε βάρος, καθώς συμβάλλει στον περιορισμό της όρεξης σας.

Καταναλώστε καυτερά φαγητά Τα καυτερά φαγητά θα αυξήσουν τη δίψα σας. Και μπορεί το νερό να μην περιορίσει την αίσθηση καψίματος στο στόμα σας, αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να πιείτε μεγαλύτερες ποσότητες!

 
Πηγή: onmed.gr