ΠΑΙΔΙ

Μαζική ανάκληση βρεφικού αξεσουάρ από την Fisher Price

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Fisher Price στην ελληνική της ιστοσελίδα ενημερώνει τους γονείς ότι λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την ασφάλεια των παιδιών ανακαλούνται όλα τα μοντέλα του βρεφικού ριλάξ Rock ‘n Play Sleeper.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τα μέσα του Απριλίου 2019 έχει ξεκινήσει η μαζική παγκόσμια ανάκληση του εν λόγω βρεφικού ριλάξ έπειτα από προειδοποίηση των αμερικανικών αρχών, οι οποίες επικαλέστηκαν τον θάνατο περίπου 30 βρεφών σε 10 χρόνια.Τα βρέφη ήταν ηλικίας τουλάχιστον τριών μηνών και έχασαν τη ζωή τους ενώ γύρισαν από ανάσκελα, μπρούμυτα ή στα πλάγια καθώς δεν ήταν δεμένα στο ριλάξ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ.

Αυτά είναι τα μοντέλα του βρεφικού ριλάξ που ανακαλούνται

Στην Ευρώπη η εν λόγω ανάκληση ισχύει για όλα τα μοντέλα του βρεφικού ριλάξ Rock ‘n Play Sleeper της Fisher-Price, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων:

• FWX18 – Fisher-Price® Auto Rock ‘n Play™ Sleeper

 

Όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση της εταιρείας η ανάκληση γίνεται εξαιτίας συμβάντων κατά τα οποία το προϊόν χρησιμοποιούνταν χωρίς να τηρούνται οι προειδοποιήσεις και οι οδηγίες ασφαλείας.

• DMJ24 – Fisher-Price® Auto Rock ‘n Play™ Sleeper – Windmill

 

• FHW34 – Fisher-Price® Deluxe Auto Rock ‘n Play™ Soothing Seat – Isle Stone

 

• FHW33 – Fisher-Price® Auto Rock ‘n Play™ Soothing Seat – Aquavine

 

• FNR95 – Fisher-Price® Deluxe Rock ‘n Play™ Sleeper – Comfy Cloud

Τι πρέπει να κάνετε αν το έχετε αγοράσει

• Η Fisher-Price ζητάει από τους γονείς και τους παρέχοντες φροντίδα που χρησιμοποιούν το βρεφικό ριλάξ Rock ‘n Play Sleeper για το βρέφος τους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το προϊόν.

• Θα γίνει πλήρης επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές που θα στείλουν πίσω το βρεφικό ριλάξ τους Rock ‘n Play Sleeper για κάθε βρεφικό ριλάξ Rock ‘n Play Sleeper που αγοράστηκε στην ΕΕ εντός των τελευταίων 2 ετών.

• Θα γίνει πλήρης επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές που θα στείλουν πίσω το βρεφικό ριλάξ τους Rock ‘n Play Sleeper για κάθε βρεφικό ριλάξ Rock ‘n Play Sleeper που αγοράστηκε στην ΕΕ εντός των τελευταίων 2 ετών.

• Προς το παρόν οι καταναλωτές που αγόρασαν το βρεφικό ριλάξ FWX18 – Fisher-Price® Auto Rock ‘n Play™ Sleeper ηλεκτρονικά δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια αυτήν τη στιγμή για να επιστρέψουν τα προϊόντα και για την επιστροφή των χρημάτων τους.

• Παρακαλούνται οι  καταναλωτές που αγόρασαν άλλα βρεφικά ριλάξ Rock n Play Sleeper ηλεκτρονικά να επικοινωνήσουν με τις Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της Mattel στη χώρα της ΕΕ όπου αγοράστηκε το προϊόν.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο της ανάκλησης πατώντας εδώ

Πηγή: infokids.gr