ΛΑΡΙΣΑ

Ο Πρόεδρος Συνεταιρισμού Ταξί «Η Μεταμόρφωση» μας μιλάει για τα ΤΑΞΙ για ΑμΕΑ που διαθέτουν!

O Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών Ταξί «Η Μεταμόρφωση» στη Λάρισα με το υπερσύγχρονο ΤΑΞΙ για ΑμΕΑ που διαθέτει δίνει την δυνατότητα για άνετη μεταφορά των ατόμων με κινητικά προβλήματα στην πόλη της Λάρισας και όχι μόνο!

  1. Κ. Πιπερίδη, σαν πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ταξί, θα θέλαμε να μας πείτε πως δημιουργήθηκε η ιδέα για ένα τέτοιο ειδικό όχημα που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει αμαξίδιο.

Η χώρα μας συγκριτικά με άλλες χώρες τις Ευρώπης είναι πίσω σε υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα. Να φανταστείτε ότι μέχρι το 2012 όσο και ν α θέλαμε δεν είχαμε τη δυνατότητα να θέσουμε σε κυκλοφορία ένα τέτοιο όχημα. Από τη στιγμή που μας δόθηκε αυτή η δυνατότητα προχωρήσαμε στην αγορά του.

  1. Πόσα ταξί στο στόλο σας είναι ειδικά για άτομα με κινητικά προβλήματα;

Μόνο ένα αυτή τη στιγμή αλλά είναι αρκετό για τα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πόλης.

  1. Τι παροχές υπάρχουν;

Διαθέτουμε ένα όχημα συνολικά 9 θέσεων. 6 από αυτές είναι σταθερές θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού και στο αυτοκίνητο μπορούν να επιβιβαστούν και τρία αμαξίδια χωρίς να χρειαστεί να κατέβουν από αυτά άτομα με κινητικά προβλήματα. Επίσης θα σας πω ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποιος δικό του αμαξίδιο καθώς έχουμε εμείς και το διαθέτουμε χωρίς επιπλέον χρέωση.

  1. Που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καλέσουν; Πρέπει να κλείσουν ραντεβού;

Μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καλέσουν στο τηλεφωνικό μας κέντρο (2410661414) και η υπάλληλος που θα απαντήσει θα δώσει το τηλέφωνο του υπεύθυνου του οχήματος στον οποίο  μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού για τη μεταφορά του και να ενημερωθεί για το κόστος.

Καλό θα ήταν για σωστότερο προγραμματισμό και την  καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη να καλεί αυτός μια μέρα νωρίτερα.

  1. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης περίπου σε πόση ώρα φτάνει το όχημα;

Έχει τύχει το όχημα να είναι στο σημείο παραλαβής του πελάτη και 20 λεπτά μετά την τηλεφωνική κλήση αλλά σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να έχουμε ραντεβού από πριν. Σκεφτείτε ότι το όχημα μπορεί να εξυπηρετεί πελάτη τη στιγμή της κλήσης.

  1. Το κόστος είναι υψηλό;

Κάθε άλλο. Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο οικονομικοί γίνεται λόγω της ιδιαιτερότητας του οχήματος και ευαισθησίας για την ανάγκη μετακίνησης των συμπολιτών μας.

Η χρέωση ξεκινά από 15 ευρώ για μια διαδρομή εντός πόλης και ανάλογα με την απόσταση μπορεί να στοιχίσει όσο ένα απλό ταξί ή και λιγότερο.

  1. Περιορίζεστε μόνο στη Λάρισα; Ποιες άλλες περιοχές μπορείτε να εξυπηρετήσετε;

Το όχημα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ή από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

  1. Πόσα περίπου περιστατικά καλύψατε το 2018;

Δεν μπορώ να σας απαντήσω με ακρίβεια, τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή. Θα έλεγα ότι είναι περίπου 1000 χωρίς να υπολογίζω και τις καθημερινές μεταφορές παιδιών με κινητικά προβλήματα προς τις σχολικές μονάδες.

 

Συνέντευξη:Γεωργία Αγγελοπούλου