Μαγνησία

Ενημερωτική ανοικτή εκδήλωση για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου

Ενημερωτική  ανοιχτή εκδήλωση για τον γυναικείο καρκίνο οργανώνουν από κοινού τρία γυναικεία σωματεία της πόλης,  το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου, ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου «Θέτις» με την Ομάδα Υγείας του Κ.Υ. Βόλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ.  στη  Λαϊκή Βιβλιοθήκη –Δ. Κυριαζή. Στόχος αυτής της εκδήλωσης με  θέμα «Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του μαστού»,   είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των γυναικών σε θέματα που αφορούν την Πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου. Το θέμα θα παρουσιάσουν οι επιστήμονες από την Ομάδα Υγείας του Κ.Υ. Βόλου: Γεωργίου Ζωή, ΒιοχημικόςΔημητριάδη Αντωνία, ΧειρουργόςΚάκκα  Πολυτίμη, Μαία και Πάντου Αικατερίνη, Κοινωνική Λειτουργός.

Είναι γνωστό ότι σήμερα ο  καρκίνος αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται στις αναπτυγμένες χώρες, και η συχνότερη αιτία θανάτου του γενικού πληθυσμού μετά τις καρδιαγγειακές νόσους. Οι μισοί από τους ανθρώπους που θα αναπτύξουν καρκίνο θα χάσουν την ζωή τους από τη νόσο αυτή γιατί η διάγνωση γίνεται σε προχωρημένο στάδιο.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία, οι γυναικολογικοί καρκίνοι είναι οι συχνότεροι στη χώρα μας και μάλιστα με αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Ο φόβος και η άγνοια για τα σημεία και συμπτώματα του καρκίνου ή των προ καρκινικών καταστάσεων έχουν σαν αποτέλεσμα οι θάνατοι από καρκίνο στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία παραμένουν σταθεροί, παρά την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης.  Η πρόληψη, η ενημέρωση, η έγκαιρη αναγνώριση και   διάγνωση καθώς και τα οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου, είναι τα μόνα όπλα της ανθρωπότητας έναντι του καρκίνου! Η πανεπιστημιακή διεθνής κοινότητα επισημαίνει ότι η πρόληψη του γυναικείου καρκίνου είναι δυνατή και υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Πηγή: volos.ert.gr