Γιατροί, Δερματολόγος, Μαγνησία

Ραβδώσεις Δέρματος («Ραγάδες»)

Ντάσιου – Πλακίδα Δήμητρα

Δερματολόγος

Διευθύντρια Derma Clinic,

Επιστημονική Συνεργάτης Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου: «Α. Συγγρός»

Mentor ITMP/ASDS

Επ. Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής

Αντωνοπούλου 114

Βόλος 382 21

Τηλ. + Φαξ 24210 31000

Derma Lab Μέρλιν 7 Κολωνάκι, Αθήνα 210 3638738

www: dermaclinic.com.gr

E-mail: dasiou.dimitra@gmail.com

 

 

  • Τι είναι οι ραβδώσεις;

Οι ραβδώσεις είναι γραμμώσεις ρόδινες, κοκκινωπές ή λευκωπές που εμφανίζονται στην κοιλιά, το στήθος, τους βραχίονες, τους γλουτούς και μηρούς. Συχνά εμφανίζονται κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης ή στην εφηβεία. Με το χρόνο είναι λιγότερο ορατές αλλά πολλές φορές είναι έντονες και δύσμορφες. Σε μερικές περιπτώσεις, όμως μπορεί να είναι σύμπτωμα πάθησης όπως είναι το σύνδρομο Cushing.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορεί να βελτιώσουν την εμφάνιση των ραβδώσεων. Όσο πιο έγκαιρα γίνεται η θεραπεία όταν το χρώμα είναι ακόμη ρόδινο τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα.

 

  • Πότε να επισκεφθείτε γιατρό;

Επισκεφθείτε το γιατρό όταν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματός σας ή εάν οι ραβδώσεις παρουσιάζονται σε μεγάλη έκταση το σώμα σας. Ο γιατρός μπορεί να προσδιορίσει την αιτία και να συζητήσει πιθανές θεραπευτικές επιλογές.

 

  • Τι είδους θεραπείες υπάρχουν;

Η χρήση σκευασμάτων είναι συμπληρωματική των θεραπειών που είναι οι εξής:

Θεραπεία με laser. Υπάρχουν laser τα οποία είναι αποτελεσματικά στο να εξαλείψουν το κόκκινο χρώμα των ραβδώσεων και να ενεργοποιήσουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου στο δέρμα. Το Laser Genesis Cutera είναι ένα Laser long pulse Nd Yag, του οποίου η ενέργεια απορροφάται βαθιά στο δέρμα και ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Δεν προκαλεί έγκαυμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

 

Μικροδερμοαπόξεση. Αυτή η θεραπεία γίνεται με μία συσκευή η οποία εκσφενδονίζει στην επιφάνεια του δέρματος μικροκρυστάλλους. Αυτοί οι κρύσταλλοι λειαίνουν απαλά το δέρμα και κατόπιν μαζί με κύτταρα του δέρματος αναρροφώνται από ένα δεύτερο σωλήνα. Με τη μέθοδο αυτή ενεργοποιούμε την παραγωγή νέου δέρματος πιο λείου και ελαστικού.

 

Συσκευή με ραδιοσυχνότητες. Σήμερα υπάρχουν πολλές συσκευές οι οποίες εκπέμπουν εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα σε υψηλές συχνότητες. Η ροή της ενέργειας αλλάζει πολύ γρήγορα και αυξάνει τη θερμότητα του δέρματος σε βάθος μέχρι και 20 χιλ. Η εστιασμένη ενέργεια της τριπολικής ραδιοσυχνότητας έχει στόχο τις κολλαγόνες ίνες του δέρματος. Η θερμότητα αυξάνει το μεταβολισμό των ινοβλαστών και την παραγωγή νέων κολλαγόνων ινών.

 

LPG Endermologie. To LPG ενεργοποιεί με τη κυτταρική διέγερση την παραγωγή ινοβλαστών και τη σύνθεση κολλαγόνου με αποτέλεσμα τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος στη πάσχουσα περιοχή.

Ραβδώσεις κοιλιάς

Αποτέλεσμα μετά από 4 συνεδρίες Laser Genesis

Η μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια. Η ενέσιμη φόρμουλα που χρησιμοποιείται στη θεραπεία ραβδώσεων και τη χαλάρωση του δέρματος εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή. Τα φάρμακα δρουν ως εξής:

  • Εάν υπάρχει κυτταρίτιδα διαλύουν τα περίσσια λιποκύτταρα
  • Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος
  • Μαλακώνουν τις συνδετικές ίνες
  • Βελτιώνουν την παροχέτευση της λέμφου

Το αποτέλεσμα είναι η σύσφιξη και η ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος. Συνήθως χρειάζεται μία σειρά θεραπειών (3-5) σε διάστημα δύο με τεσσάρων εβδομάδων.

 

Ποια είναι η τεχνική της Μεσοθεραπείας;

Με πολύ λεπτές βελόνες το ειδικό για κάθε περίπτωση κοκτέιλ διοχετεύεται στη πάσχουσα περιοχή. Τα τσιμπήματα δεν πονάνε γιατί οι βελόνες είναι πολύ λεπτές και προηγουμένως έχουμε ψύξει την περιοχή με ειδικές παγοκύστεις. Οι ενέσεις γίνονται πολύ κοντά η μία στην άλλη σε απόσταση περίπου ενός εκατοστού και σε πολύ μικρές ποσότητες.

 

Συζητήστε με το γιατρό σας για να επιλέξετε την πιο κατάλληλη θεραπεία!