ΛΑΡΙΣΑ

Δωρεά ιατρικού υλικού στον Ερυθρό Σταυρό Λάρισας

Μία μεγάλη, σε μέγεθος και σημασία, δωρεά έλαβε το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού από την γαλλική εταιρία TetraMedica μετά από πρωτοβουλία του κ. Αθανασίου Ευαγγέλου.
Συγκεκριμένα παραχωρήθηκε ιατρικό υλικό ενός τόνου το οποίο θα μοιραστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα στα περιφερειακά ιατρεία, κυρίως στην περιοχή των Γόννων ενώ ένα κομμάτι του έχει ήδη δοθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

 

 

Το υλικό παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης. Το παρών έδωσε η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού κα Ρουμπίνη Λεονταρή, ο γενικός γραμματέας κ. Βασίλης Σολέπτσης, ο αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Σουρλαντζής, ο κ. Αθανάσιος Ευαγγέλου και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νεκτάριος Αντωνίου.

Η κα Λεονταρή ευχαρίστησε τον κ. Ευαγγέλου για την αξιοθαύμαστη αυτή πρωτοβουλία του, λέγοντας πως χωρίς τον ίδιο, αυτή η δωρεά δεν θα μπορούσε να φτάσει στα χέρια του Ερυθρού Σταυρού τονίζοντας πως τέτοιου είδους ενέργειες είναι πολύ σημαντικές.

Ο κ. Σουρλαντζής ευχαρίστησε και αυτός τον κ. Ευαγγέλου για τον ρόλο που έπαιξε στη δωρεά, τονίζοντας είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αξιέπαινο το γεγονός ότι ο κ. Ευαγγέλου δεν έχει ξεχάσει την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο κ. Ευαγγέλου από την πλευρά του επεσήμανε πως τέτοιου είδους δωρεές δεν είναι δύσκολο για κάποιον να τις κάνει ενώ υπογράμμισε πως η παραχώρηση του συγκεκριμένου υλικού ήταν μία συλλογική προσπάθεια από τον ίδιο, την εταιρία και τους διανομείς.

Ο κ. Αντωνίου ευχαριστώντας και αυτό με την σειρά του τον κ. Ευαγγέλου, δήλωσε πως «αυτές οι αλληλέγγυες σχέσεις μέσα από την προσωπική προσφορά είναι κάτι που πραγματικά λείπει σε ένα κοινωνικό σύλλογο που το έχει ανάγκη».

Τέλος ο κ. Σαλεπτσής, ο οποίος αξιολόγησε την ποιότητα του ιατρικού υλικού, τόνισε πως πρόκειται για υλικό το οποίο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στα περισσότερα περιφερειακά ιατρεία και θα είναι μια πάρα πολύ σημαντική βοήθεια για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

 

Πηγή: larissanet.gr