ΠΑΙΔΙ

Πότε το μωρό αρχίζει να ακούει;

Μετά τη γέννηση και όταν το μωρό συμπληρώσει τον ένα μήνα η ακοή του θα πρέπει να έχει αναπτυχθεί πλήρως. Η ανάπτυξη της ακοής είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή του μωρού σας. Διαβάστε παρακάτω το πώς αναπτύσσεται και εξελίσσεται η ακοή του παιδιού από τη γέννηση έως και τον πρώτο χρόνο.

Νεογέννητο

Σύντομα μετά τη γέννηση το μωρό θα αρχίσει να δίνει προσοχή σε διαφορετικούς ήχους γύρω του. Θα προσπαθήσει ιδιαίτερα να ακούσει τους ήχους που είναι υψηλοί. Θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στη φωνή σας ειδικά όταν του τραγουδάτε ένα νανούρισμα. Δυνατοί ή ξαφνικοί ήχοι μπορεί να το τρομάξουν.

3 μηνών

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η ακοή του μωρού σας πρέπει να είναι πιο δεκτική και άμεση στο να αντιδράσει σε ερεθίσματα. Μπορεί να γυρίσει να σας κοιτάξει αμέσως μόλις ακούσει τη φωνή σας ή να ανταποκριθεί κάνοντας μερικούς θορύβους. Αυτός είναι ο τρόπος του μωρού για να σας μιλήσει. Σε μερικές περιπτώσεις το μωρό μπορεί να μην γυρίσει να σας κοιτάξει ή να στρέψει το βλέμμα του αλλού. Αυτό δεν σημαίνει ότι το μωρό σας δεν μπορεί να ακούσει.

4 μηνών

Μέχρι αυτή τη στιγμή, το μωρό σας πιθανότατα θα αρχίσει να ανταποκρίνεται σε ήχους με πολύ ενθουσιασμό. Μπορεί να σας εκπλήξει ακόμη και με ένα χαμόγελο όταν το φωνάξετε. Καθώς μιλάτε μαζί του μπορεί να προσπαθήσει να αντιγράψει τους ήχους που κάνουν τα λόγια σας.

6-7 μηνών

Σε αυτή την ηλικία το μωρό σας θα αναζητήσει και θα ανταποκρίνεται και σε άλλες πηγές ήχου εκτός από τη φωνή σας. Μπορεί επίσης να προσπαθήσει να ακούσει ήχους που δεν είναι πολύ δυνατοί και να ανταποκριθεί με τον δικό του τρόπο.

12 μηνών

Το μωρό σας θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους περισσότερους ήχους και ακόμη και τα αγαπημένα τραγούδια του.

Πηγή: mothersblog.gr