Τρίκαλα

Ημερίδα στα Τρίκαλα ενάντια στον αλκοολισμό

Ημερίδα από τον Δήμο Τρικκαίων, την Ομάδα Εθελοντών και τη νεοσυσταθείσα ομάδα των Ανώνυμων Αλκοολικών

Με μέγιστη προσοχή σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και ασθένεια, ο Δήμος Τρικκαίων, η Ομάδα Εθελοντών και οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί Ελλάδας, διοργάνωσαν μια ξεχωριστή, ενδιαφέρουσα και άκρως σημαντική εκδήλωση. Επρόκειτο για την ημερίδα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Βρίσκοντας τη λύση στους Αλκοολικούς Ανώνυμους – Οι εμπειρίες μας» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Στη διάρκειά της, εκπρόσωποι των ΑΑ από την Αθήνα και άλλες πόλεις, αναφέρθηκαν στη σημασία της ίδρυσης σε σύντομο διάστημα, ομάδας των ΑΑ και στα Τρίκαλα. Η ομάδα που συναντάται στο κτήριο των Εθελοντών Τρικάλων, επί της οδού Στρατηγού Σαράφη 44 (τηλέφωνο 6988887893) κάθε Σάββατο 17:00 – 18:30, προωθεί τα πιστεύω και τις βάσεις των ΑΑ για το πρόβλημα του αλκοολισμού.

Στην εκδήλωση μέλη των ΑΑ μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες, καταθέτοντας σημαντικά στοιχεία, σε όλους, όσοι επιθυμούν, επιδιώκουν, πιστεύουν και προσπαθούν να βρουν λύση σε ένα πολυεπίπεδο θέμα που απασχολεί την κοινωνία.

Ιδιαίτερης σημασίας οι προσωπικές καταθέσεις, αλλά και η εμπεριστατωμένη εισήγηση του ψυχίατρου κ. Περ. Στροφόρου με θέμα «Ο Αλκοολικοί Ανώνυμοι από τη σκοπιά της Ιατρικής».

Σε συνδυασμό με τις δράσεις των μελών ομάδων των ΑΑ από άλλες πόλεις, καθώς και την παρουσίαση – ανάλυση των «πιστεύω» των ΑΑ, τονίστηκαν και συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα. Έγινε, δε έγινε τοις πάσι φανερό, ότι οι τρόποι ίασης – καθώς για πρώτη φορά οι ΑΑ χαρακτήρισαν τον αλκοολισμό ως ασθένεια – υπάρχουν, με βάση τα 12 βήματα που υλοποιούνται από την παγκόσμια αυτή αδελφότητα.

Παρόντος του Δήμαρχου Τρικκαίων κ .Δημήτρη Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και συντονιστής των Εθελοντών, αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης, για τη γνώση των τρικαλινών που επιδιώκουν να μετάσχουν στην προσπάθεια ενάντια στον αλκοολισμό.

dav